You are here: Home » Diverse » Tale til fødselsdag – Hold den perfekte fødselsdagstale

Tale til fødselsdag – Hold den perfekte fødselsdagstale

Der skal holdes tale til fødselsdage, det er klart. Men hvordan holder man den perfekte tale til fødselsdag? Det kommer vi ind på i denne guide.

Tale til fødselsdag

Før du går igang med at planlægge din tale til fødselsdag, er det vigtigt, at du lige sætter dig ned og tænker lidt over nogle ting. For det første bør du naturligvis tænke over, hvem der er modtageren af din tale til fødselsdag. Og her skal du ikke blot tænke på, hvem det er der har fødselsdag. For selvom talen er til fødselaren, så er der jo altså også andre til stede til festen. Så din tale til fødselsdag skal ikke blot være direkte til fødselaren, i hvert fald ikke, hvis det skal være en rigtig god fødselsdagstale. Dine tilhørere skulle jo gerne også føle sig underholdt under talen. En god tale til fødselsdag er en tale, hvor alle i lokalet virkelig føler sig fanget og underholdt, men hvor fødselaren stadig føler, at der bliver talt direkte til vedkommende. Hvis man formår at holde en tale, der overholder ovenstående parametre, så er det en rigtig god tale.

Hvem skal tale til fødselsdag?

I er måske en familie, hvor der er flere, der gerne vil holde tale til fødselsdag. Som udgangspunkt kan alle jo holde tale, men det er altså også helt i orden, hvis der ikke er alt for mange taler til fødselsdagsfesten. Det bliver hurtigt kedeligt for de mange andre gæster, og i værste fald også for ham/hende, der holder festen. Så I skal måske lige tale sammen om, hvem der skal holde talen. Taleren kan altid lige flette ind, at I faktisk har været flere om at udforme talen. På den måde bliver ingen glemt, og fødselaren ved godt, at talen er fra Jer alle, selvom det kun er en enkelt person, der snakker.

Alternativt kan I holde en tale til fødselsdag, hvor I er flere, der snakker. Man kan altid dele en god tale op, så I måske er 3 søskende, der kan snakke om 3 forskellige emner. Her skal I dog huske, at der skal være en overordnet rød tråd igennem hele jeres fødselsdagstale. Ellers bliver det forvirrende og irriterende at høre på.

Tale til fødselsdag – hold det kort

Vi har alle været til fester, hvor der er blevet holdt alt for lange taler. Selvom man måske har rigtig mange gode minder med fødselaren, er det altså en god idé at fatte sig i korthed. En tale til fødselsdag skal altså ikke vare meget mere end 5-10 minutter. På den tid kan man også få sagt rigtig meget, og altså, der kommer jo nok en fødselsdag igen en anden gang, hvor du/I kan holde tale igen.

Held og lykke med talen til fødselsdagen!

Sorry, comments are closed for this post.